Artcurial 
  België
English / French / Flemish

Artcurial
  België

Sinds de opening van Artcurial in Brussel in 2012, is deze een onmisbare plek voor de Brusselse kunstverzamelaars en kunstminaren geworden. De burelen van Artcurial Brussel bevinden zich in een prachtig herenhuis, gelegen in het hartje van de ambassadewijk naast het Ter Kamerenbos.

Talrijke evenementen staan op de kalender van de Belgische vestiging van Artcurial zoals thematische tentoonstellingen rond stripverhalen of Belgische kunstenaars, voorvertoning van een selectie van highlights van het seizoen, waarin wij meesterwerken onthullen van de toekomstige veilingen. Het veilinghuis organiseert ook conferenties met betrekking tot verschillende onderwerpen in het kantoor te Brussel en rondleidingen zijn georganiseerd tijdens tentoonstellingen van museums in de omgeving. Het kantoor van Artcurial in Brussel speelt een belangrijke rol op het vlak van liefdadigheidsevenementen zoals het Bal van het Luxemburgse Rode Kruis

De specialisten van Artcurial komen geregeld naar Brussel voor gratis en vertrouwelijke expertisedagen, U kan hieronder de data ’s van de volgende expertisedagen terugvinden.

Zij ontmoeten U ook graag het hele jaar door op afspraak, in België of Nederland, bij U thuis of in uw bank ten einde de beste verkoopstrategie te bepalen voor uw goederen.

In het kader van inventarissen of verzekeringen, genieten onze teams van een zeer dynamisch netwerk van fiscalisten en notarissen waardoor Artcurial voor U een geprivilegieerd aanspreekpunt kan zijn onder elke omstandigheid.

Met Oostenrijk, Duistland, Italië en Monaco maakt het Belgisch kantoor van Artcurial het Europees netwerk ontwikkeld door het huis sterker.

 

Expertisedagen

Voor gratis schattingen in alle discretie van uw kunstwerken en objecten staan onze specialisten te uwer beschikking op het kantoor van Artcurial in Brussel of bij u thuis op de volgende data. Enkel op afspraak. U kan altijd een andere datum vastleggen.

7 Mei 2020 
Juwelen 
Collectie-uurwerken

Artcurial België

5, avenue Franklin Roosevelt
B-1050 Bruxelles
Access Map

Het kantoor te Brussel is tijdelijk gesloten maar blijft wel actief !

Wij blijven bereikbaar per mail en telefonisch op het nummer +32 476 311 531.

We leggen er de nadruk dat wij graag onze diensten blijven aanbieden zoals de kosteloze en vertrouwelijke schattingen, uiteraard in de mate van het mogelijke.

Aarzel zeker niet om ons uw vragen door te sturen.

Wij hopen u binnenkort weer te kunnen verwelkomen en wensen u een blijvende goede gezondheid toe.

Contacts

News

Collection of the baron François Empain

Collection of the baron François Empain

On the occasion of the next Old Master & 19th century Art auction, discover an exceptional ensemble of artworks from the baron François Empain Collection on the theme “In Praise of Folly”.
Public exhibition in Paris: from Saturday 21st to Tuesday 24th March 2020 – 5pm
Auction in Paris: Wednesday 25th March 2020 - 5pm 

Old Master pieces exhibited in Brussels

Old Master pieces exhibited in Brussels

Discover an important selection of artworks from the next Old Master & 19th century Art auction.
Exhibition from 3rd to 5th March 2020 – from 10am to 6pm
Artcurial Belgium
Avenue Franklin Roosevelt 5

1050 Brussels

Discover a selection of our 2019 top lots

Discover a selection of our 2019 top lots

In 2019, Artcurial, leading French auction house, confirms its position of major international player in the art market and totals €203.1 m, +4% compared to 2018.

Te Bourao (II) by Paul Gauguin reaches €9,5M

Te Bourao (II) by Paul Gauguin reaches €9,5M

The Impressionist & Modern sale was dominated by the exceptional painting Te Bourao (II) by Paul Gauguin, the last artwork still in private hands of a major nine paintings cycle painted in Tahiti and sent to Paris in 1898 as part of an exhibition dedicated to the artist at the Ambroise Vollard gallery. The oil on canvas reaches €9,553,200, almost twice its estimate.

World record for Artemisia Gentileschi at €4.8M

World record for Artemisia Gentileschi at €4.8M

On 13th November, Artcurial organized its auction dedicated to Old Master & 19th century art. With a total of €9.2M, the auction is dominated by the great world record for Artemisia Gentileschi at €4.8M with a Lucretia painted in the 1630’s.

Discovered in Belgium

Discovered in Belgium

Exhibited in the heart of Monaco 

Bernar Venet (Born 1941)
223.5° Arcs x 5, 2006
Sold 281 800 € 19 July 2019

View Lot

 

Près de 10 M€ pour Zao Wou-Ki et Chu Teh-Chun

Près de 10 M€ pour Zao Wou-Ki et Chu Teh-Chun

Chu Teh-Chun et Zao Wou-Ki dominent les enchères françaises avec près de 10 M€ lors de la vente du soir de Post-War & Contemporain.

Discovered in Belgium

Discovered in Belgium

James Ensor (1860-1949) 
Vase, statuette, masques et coquillages, 1935
Sold € 169,000 on 4th June 2019