Artcurial België

 

English Version - Version Française

Artcurial Belgique

Sinds de opening van Artcurial in Brussel in 2012, is deze een onmisbare plek voor de Brusselse kunstverzamelaars en kunstminaren geworden. De burelen van Artcurial Brussel bevinden zich in een prachtig herenhuis, gelegen in het hartje van de ambassadewijk naast het Ter Kamerenbos.

Talrijke evenementen staan op de kalender van de Belgische vestiging van Artcurial:
— Thematische tentoonstellingen rond stripverhalen of Belgische kunstenaars;
— Voorvertoning van een selectie van highlights van het seizoen, waarin wij meesterwerken onthullen van de toekomstige veilingen;
— Conferenties met betrekking tot verschillende onderwerpen hebben plaats in het kantoor te Brussel en rondleidingen zijn georganiseerd tijdens tentoonstellingen van museums in de omgeving;
— Het kantoor van Artcurial in Brussel speelt een belangrijke rol op het vlak van liefdadigheidsevenementen zoals het Bal van het Luxemburgse Rode Kruis

De specialisten van Artcurial komen geregeld naar Brussel voor expertisedagen, U kan hieronder de data ’s van de volgende expertisedagen terugvinden.

Zij ontmoeten U ook graag het hele jaar door op afspraak, in België of Nederland, bij U thuis of in uw bank ten einde de beste verkoopstrategie te bepalen voor uw goederen.

In het kader van inventarissen of verzekeringen, genieten onze teams van een zeer dynamisch netwerk van fiscalisten en notarissen waardoor Artcurial voor U een geprivilegieerd aanspreekpunt kan zijn onder elke omstandigheid.

 

Kalender van de expertisedagen

Voor schattingen in alle vrijblijvendheid en discretie van uw kunstwerken en objecten door onze specialisten. enkel op afspraak

19 oktober: Juwelen en Collectie Uurwerken
30 november: Juwelen en Collectie Uurwerken

 

Heruitzending van de rondetafel in ons kantoor te Brussel

DE BESCHERMING VAN HET ROEREND CULTUREEL ERFGOED IN BELGIË

op 7 maart 2017

Voorgesteld door Mevrouw Lucie Lambrecht, advocaat, stichter van Lambrecht Law Office.
Mevrouw Bénédicte Bouton, head of Culture bij Belfius Bank & Insurance.
Dhr Hans Feys, adviseur Departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse gemeenschap.

 

EVENEMENTEN

Rondetafel « France-Belgique : l’initiative privée au cœur de l’art » Residentie van Frankrijk te Brussel

16 mei 2017

Cliquez pour voir le diaporama

 

 

Rondetafel « De bescherming van het roerend cultureel erfgoed in België »

7 maart 2017

Cliquez pour voir le diaporama

 

 

 

 

Oude meesters en van de 19de eeuw

21 september 2016

Click to see the Slide Show

 

 

Vinciane de Traux

Vinciane de Traux

Vinciane de Traux is drietalig Frans, Nederlands en Engels. Zij heeft een licentie in Kunstgeschiedenis aan de Université Libre de Bruxelles, sectie Hedendaagse Kunst, alsook een diploma van antiquair/Kunsthandelaar (CREPAC) behaald. Daarnaast heeft zij ook een opleiding gevolgd aan de IESA België. Vinciane is gestart bij Sotheby's in London, dan in Brussel als expert liaison en heeft haar carrière vervolgd als directeur van de departementen kunstnijverheden bij Sotheby’s Brussel. Sinds 2012, leidt Vinciane het kantoor Artcurial in België. Zij bestuurt de activiteiten van Artcurial in de Benelux, waar zij haar vaardigheden, haar voortvarendheid en haar netwerk ten dienste van de ontwikkeling van Artcurial zet.

Ze wordt bijgestaan door Stéphanie-Victoire Haine, historicus, die een master in cultuurmanagement heeft behaald en die drietalig Frans, Nederlands, Engels is.

 

Ontdekt in België geveild te Parijs

Click to see the Slide Show
Click to see the Slide Show >

 

Infos

Artcurial België
5, avenue Franklin Roosevelt
1050 Brussel
Access Map >

 

Contacts

Vinciane de Traux
, director
Tél. +32 2 644 98 44
Stéphanie-Victoire Haine
, assistant
Tél. +32 2 644 98 44